Vepřové žebírko s pomerančovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko s pomerančovou salsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
150 ml | Kečup |
40 g | Koriandr čerstvý |
25 ml | Limetková šťáva |
40 g | Olej olivový extra panenský |
150 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pomeranče |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 745,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Pepř cayenský, Pomeranče, Rajčata, Sůl, Vepřová žebra, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko s pomerančovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. |
2 | Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme. |
3 | Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme. |