Jednoduchý recept

Vepřové žebírko s pomerančovou salsou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 55591
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
150 ml Kečup
40 g Koriandr čerstvý
25 ml Limetková šťáva
40 g Olej olivový extra panenský
150 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
250 g Pomeranče
100 g Rajčata
5 g Sůl
800 g Vepřová žebra
15 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 145kJ
7% Sacharidy 24 g
75% Tuky 56 g
32% Sodík 642 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové žebírko s pomerančovou salsou postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.

2

Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.

3

Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept