Losos s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s houbami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55593 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Limetka |
400 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
50 ml | Olej rostlinný |
15 ml | Omáčka rybí |
30 ml | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Sójové výhonky |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 854,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Limetka, Losos - filety, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Sójové výhonky, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s houbami postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme škrob, zalijeme ho šťávou z limetky, přidáme špetku soli, pepře a sójovou omáčku. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní na kostičky pokrájeného lososa. Dáme do ledničky a necháme marinovat. |
2 | Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Houby pokrájíme na plátky. Sójové výhonky propláchneme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na drobno. Petržel nasekáme na drobno. |
3 | Ve woku rozpálíme olej, krátce opečeme lososa, poté ho vyndáme a dáme stranou. Do pánve dáme cibuli a houby a dvě minuty za stálého míchání vše opékáme. Přidáme sójové výhonky, petržel a vše minutu opět vaříme. Nakonec vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme sůl s pepřem dle vlastní chuti a rybí maso. Vše ještě minutu povaříme a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme zvolit rýži.