Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55593
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Limetka
400 g Losos - filety
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
50 ml Olej rostlinný
15 ml Omáčka rybí
30 ml Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Sójové výhonky
1 kávová lžička Sůl
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
6% Sacharidy 22 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 562 mg
51% Bílkoviny 29 g

Losos s houbami postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme škrob, zalijeme ho šťávou z limetky, přidáme špetku soli, pepře a sójovou omáčku. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní na kostičky pokrájeného lososa. Dáme do ledničky a necháme marinovat.

2

Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Houby pokrájíme na plátky. Sójové výhonky propláchneme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na drobno. Petržel nasekáme na drobno.

3

Ve woku rozpálíme olej, krátce opečeme lososa, poté ho vyndáme a dáme stranou. Do pánve dáme cibuli a houby a dvě minuty za stálého míchání vše opékáme. Přidáme sójové výhonky, petržel a vše minutu opět vaříme. Nakonec vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme sůl s pepřem dle vlastní chuti a rybí maso. Vše ještě minutu povaříme a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme zvolit rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept