Jednoduchý recept

Slávky v zeleninovém pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 55594
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
1 kg Mušle slávky
25 g Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 g Šalotka
5 g Sůl
500 ml Víno bílé
500 ml Vývar rybí
25 ml Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 749kJ
6% Sacharidy 21 g
16% Tuky 12 g
87% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Slávky v zeleninovém pyré postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar, víno, přisypeme slávky a povaříme zhruba 4 minuty. Slávky scedíme a ty, které se neotevřely, vyhodíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme scezená rajčata, řapíkatý celer, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme 10 minut a rozmixujeme. Jestli je kaše příliš hustá, naředíme ji vývarem z mušlí.

2

Na talíře upravíme zeleninové pyré, doprostřed položíme slávky i se skořápkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept