Slávky v zeleninovém pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky v zeleninovém pyré
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55594 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
1 kg | Mušle slávky |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
80 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar rybí |
25 ml | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 844,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Mušle slávky, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky v zeleninovém pyré postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, víno, přisypeme slávky a povaříme zhruba 4 minuty. Slávky scedíme a ty, které se neotevřely, vyhodíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme scezená rajčata, řapíkatý celer, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme 10 minut a rozmixujeme. Jestli je kaše příliš hustá, naředíme ji vývarem z mušlí. |
2 | Na talíře upravíme zeleninové pyré, doprostřed položíme slávky i se skořápkami a podáváme. |