Hovězí závitky s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s mangem
Hovězí závitky s mangem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55596 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
300 g | Mango |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej olivový extra panenský |
50 ml | Omáčka sójová |
20 ml | Omáčka ústřicová |
40 g | Pažitka |
150 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 856,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Mango, Omáčka ústřicová, Pažitka, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s mangem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky a hřbetem ruky naklepeme, aby byly trochu větší. Mango oloupeme, dužinu nakrájíme na hranolky, pažitku posekáme najemno. Na plátky masa rovnoměrně rozložíme mango, posypeme pažitkou, zavineme do závitkú, obalíme v mouce, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran dozlatova. Závitky vyjmeme, do výpeku poté nalijeme sójovou a ústřicovou omáčku, rýžové víno, provaříme, vrátíme zpět závitky a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. |
2 | Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme. |