Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Golubce s masem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 556
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
300 g Hovězí maso přední
200 ml Hovězí vývar základní
30 g Kopr sterilovaný
100 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
300 g Rýže loupaná
30 g Sůl
200 g Tuk
300 g Vepřová plec
300 g Zakysaná smetana
700 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
11% Sacharidy 39 g
57% Tuky 43 g
71% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Golubce s masem postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně semeleme a osolíme. Přidáme dušenou prochladlou rýži, pepř, drobně nakrájenou cibuli zpěněnou na másle a vše dobře promícháme.

2

Listy hlávkového zelí omyjeme a spaříme v mírně osolené vodě.

3

Zelné listy naplníme masovou směsí a zabalíme závitky. Narovnáme je do pekáče vymazaného tukem a zapečeme v troubě.

4

Připravíme světlou zásmažku z druhé části tuku a z prosáté mouky, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme jemně nakrájený sterilovaný kopr a omáčku vlijeme na zapečené závitky.

5

Nakonec omáčku přisolíme a vše ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept