Golubce s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Golubce s masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
300 g | Hovězí maso přední |
200 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Kopr sterilovaný |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže loupaná |
30 g | Sůl |
200 g | Tuk |
300 g | Vepřová plec |
300 g | Zakysaná smetana |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 399,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Golubce s masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně semeleme a osolíme. Přidáme dušenou prochladlou rýži, pepř, drobně nakrájenou cibuli zpěněnou na másle a vše dobře promícháme. |
2 | Listy hlávkového zelí omyjeme a spaříme v mírně osolené vodě. |
3 | Zelné listy naplníme masovou směsí a zabalíme závitky. Narovnáme je do pekáče vymazaného tukem a zapečeme v troubě. |
4 | Připravíme světlou zásmažku z druhé části tuku a z prosáté mouky, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme jemně nakrájený sterilovaný kopr a omáčku vlijeme na zapečené závitky. |
5 | Nakonec omáčku přisolíme a vše ještě krátce podusíme. |