Jednoduchý recept

Skořicová zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 55603

Ingredience

80 g Cukr moučkový
35 g Med včelí
12 g Skořice mletá
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
30 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 678kJ
9% Sacharidy 33 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 46 mg
12% Bílkoviny 6 g

Skořicová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák.

2

Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept