Skořicová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicová zmrzlina
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55603 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
35 g | Med včelí |
12 g | Skořice mletá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 431,0mg |
Draslík | 103,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák. |
2 | Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme. |