Jednoduchý recept

Nákyp s kyselým zelím a treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55608
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská
5 ks Vejce slepičí
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
7% Sacharidy 25 g
57% Tuky 43 g
15% Sodík 291 mg
72% Bílkoviny 41 g

Nákyp s kyselým zelím a treskou postup přípravy receptu:

1

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli dozlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Jablka omyjeme a bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, které smícháme spolu s kyselým zelím. Omytou tresku také nakrájíme na pásky.

2

Pekáček vymažeme máslem a postupně skládáme vrstvu brambor, kyselého zelí, osmažené cibule a tresky. Rozšlehaná vejce smícháme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a zalijeme povrch surovin v zapékací míse.

3

Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 20-25 minut.

4

Hotový, ještě teplý nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept