Celozrnný chléb s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnný chléb s pórkem
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55609 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
40 g | Lněné semínko |
40 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Pórek |
5 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 138,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnný chléb s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na 1 lžíci másla. Do mísy nalijeme vodu a zbytek rozpuštěného másla, přidáme hladkou a celozrnnou mouku, cukr, sůl a lněné semínko. Promícháme, přisypeme sušené droždí a přemístíme do nádoby domácí pekárny. |
2 | Po zaznění signálu přidáme osmažený pórek a necháme péct. |
Poznámka
1