Recept

Zeleninový nákyp s masovými kuličkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55610

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
400 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
400 g Pórek
4 l Voda pitná
Na masové kuličky
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
1 stroužek Česnek
Na omáčku
250 g Créme fraiche
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,204 kcal
Kilojoule 5 039kJ
16% Sacharidy 58 g
116% Tuky 87 g
62% Sodík 1 g
94% Bílkoviny 53 g

Zeleninový nákyp s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké kostičky, vhodíme do horké vody a povaříme 5 minut.

2

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, strouhankou a vejci. Rukami tvarujeme malé kuličky, které opečeme ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.

3

Zahřejeme créme fraiche spolu s vývarem, přidáme tavený sýr a na mírném ohni, za stálého míchání uvaříme hustý krém. Stáhneme ze sporáku, vmícháme žloutky, okořeníme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.

4

Pekáček vymažeme máslem, naskládáme vrstvu brambor, přelijeme částí omáčky. Další vrstvu tvoří připravené mrkvové kostičky, které také přelijeme trochou omáčky. Opět rozložíme brambory, přelijeme omáčkou, potom dáme pórek a také omáčku. Na povrch naskládáme opečené masové kuličky a polijeme zbylou omáčkou.

5

Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při teplotě 220°C 30-35 minut. Ještě teplé jídlo nakrájíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a ozdobíme drobně nasekanou zelenou častí jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept