Jednoduchý recept

Nákyp z čočky s jehněčím masem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55615

Ingredience

60 g Cibulka jarní
700 g Jehněčí kýta
150 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Rozmarýn čerstvý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 špetka Sůl
5 dl Víno bílé
1 l Vývar jehněčí
2 stroužek Česnek
400 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,651 kcal
Kilojoule 6 906kJ
22% Sacharidy 78 g
136% Tuky 102 g
19% Sodík 387 mg
154% Bílkoviny 86 g

Nákyp z čočky s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky, které na mírném ohni osmahneme v hrnci na 100 g rozehřátého másla. Ochutíme solí, pepřem, přidáme drobně nasekaný česnek, zalijeme vínem a pod poklici povaříme 10-15 minut.

2

Čočku opláchneme, necháme okapat a spolu s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka přidáme do hrnce. Vložíme také nasekaný rozmarýn, hrnec přiklopíme poklicí a opět povaříme 10 minut. Po dobu vaření přiléváme podle potřeby vývar.

3

Pekáček vymažeme zbylým máslem, z hrnce do něj přeložíme maso s čočkou. Na povrch naskládáme na plátky nakrájený ovčí sýr. Vše zalijeme smetanou, posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby, zapečeme při teplotě 200°C 20 minut.

4

Po vytažení z trouby nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s opečenou bagetou, anebo vekou. Servírujeme také s topinkou, přidáme i oloupaný česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept