Jednoduchý recept

Tousty s rajčaty a bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 55621
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

12 krajíc Bageta
1 kávová lžička Balsamico ocet
1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 400kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 84 mg
3% Bílkoviny 2 g

Tousty s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku, pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme.

2

V misce smícháme 3 lžíce oleje s větší částí bylinek, opepříme a osolíme. Olejovou směsí potřeme z obou stran nakrájené plátky bagety, rozložíme je na plech s pečícím papírem a dozlatova opečeme v troubě, předehřáté na 220°C.

3

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na malé kousky.

4

V pánvi rozehřejeme zbývající olej, dáme do něj prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, ocet, cukr a zbylé bylinky. Vše za občasného míchání 5 minut vaříme, aby se směs důkladně prohřála.

5

Rajčatovou směs rozdělíme na opečené bagety, podle chuti je opepříme a osolíme a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept