Uzený losos s bramborami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený losos s bramborami a chřestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 55625 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Chřest zelený |
1 hrst | Kopr čerstvý |
250 g | Losos uzený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 54,8mg |
Draslík | 729,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený losos s bramborami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Uzeného lososa nakrájíme na tenké plátky. Kopr opláchneme studenou vodou, okapaný najemno nasekáme, a poté v misce smícháme se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme. Brambory důkladně očistíme, oškrábeme a omyjeme. Chřest očistíme a opláchneme studenou vodou a odkrojíme z něj tvrdé konce. |
2 | V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme doměkka brambory. Chřest v druhém hrnci v osolené vařící vodě krátce povaříme tak, aby byl měkký, ale zůstal křupavý. Uvařené brambory i chřest slijeme a necháme krátce okapat. |
3 | Na servírovací talíře rozložíme brambory a chřest, přidáme k nim plátky lososa a smetanu s koprem a podáváme. |