Jednoduchý recept

Barevný zeleninový nákyp

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55626

Ingredience

5 g Bobkový list
600 g Brambory
500 g Cibule
60 g Cukr krupice
600 g Hovězí maso mleté
200 g Kapie
150 g Máslo čerstvé
2 dl Olej slunečnicový
200 g Sýr Parmezán
8 dl Víno bílé
700 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 093kJ
12% Sacharidy 44 g
48% Tuky 36 g
31% Sodík 630 mg
69% Bílkoviny 39 g

Barevný zeleninový nákyp postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme 1 dl oleje, vložíme 250 g nakrájené cibule, kterou necháme zesklovatět. Přidáme kyselé zelí, cukr, bobkový list a vlijeme víno. Vše povaříme 10 minut.

2

V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme na malé kousky nakrájenou zbylou cibuli a osmahneme. Vmícháme mleté maso, přisypeme sůl, pepř a dusíme 10 minut.

3

Pekáč vymažeme 40 g másla, na dno dáme mleté maso. Na maso naskládáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Povrch brambor posypeme tence nakrájenou sterilizovanou kapií a nastrouhaným sýrem. Naskládáme ještě na tenké plátky nakrájené máslo a pekáč vložíme do trouby.

4

Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Potom nákyp krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Podáváme jako teplé hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept