Artyčoky v karamelu s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky v karamelu s kaviárem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55638 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
160 g | Artyčoky sterilované |
20 g | Cukr krupice |
60 g | Kaviár |
25 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 312,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 717,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Cukr krupice, Kaviár, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky v karamelu s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Srdíčka artyčoků scedíme a necháme okapat. Pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme artyčoky a osmahneme ze všech stran. Přisypeme cukr, necháme rozpustit a artyčoky v karamelu obalíme. |
2 | Artyčoky upravíme na talířky, doprostřed každého vložíme trošku kaviáru, posypeme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.