Müsli s medem bez ořechů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Müsli s medem bez ořechů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55644 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
85 g | Banány |
55 g | Corn flakes - kukuřičné |
45 g | Dýňová semínka |
250 ml | Jogurt bílý |
45 g | Křížaly (sušená jablka) |
85 g | Maliny |
85 g | Med včelí |
55 g | Meruňky |
4 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
85 g | Rozinky tmavé |
30 g | Rýže pufovaná |
85 g | Vločky otrubové |
170 g | Vločky ovesné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 421,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Corn flakes - kukuřičné, Dýňová semínka, Jogurt bílý, Křížaly (sušená jablka), Maliny, Med včelí, Meruňky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky tmavé, Rýže pufovaná, Vločky otrubové, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Müsli s medem bez ořechů postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem. |
2 | Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu. |
3 | Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch. |
4 | Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například s malinami, s pokrájeným banánem. Servírujeme s jogurtem. |
Poznámka
Použijeme čerstvé ovoce, které je k dostání, tedy banán a maliny můžeme nahradit například jahodami, meruňkami apod.