Jednoduchý recept

Müsli s medem bezlepkové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55646
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

45 g Dýňová semínka
85 g Jahody zahradní
250 ml Jogurt bílý
45 g Křížaly (sušená jablka)
1 ks Mandarinky
30 g Mandle plátky
55 g Meruňky sušené
4 polévková lžíce Olej rostlinný
45 g Ořechy lískové
45 g Oříšky piniové
45 g Pistácie
85 g Pohanka
85 g Rozinky tmavé
30 g Rýžové otruby
55 g Vločky ovesné
170 g Vločky rýžové

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 854 kcal
Kilojoule 3 574kJ
31% Sacharidy 111 g
56% Tuky 42 g
19% Sodík 371 mg
41% Bílkoviny 23 g

Müsli s medem bezlepkové postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.

2

Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.

3

Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.

4

Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
info@zaluzie-rolety-praha.cz
Müsli s medem bezlepkové
bezlepkové a ovesné vločky ???

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept