Jednoduchý recept

Rýžový dezert s pistáciemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55647

Ingredience

15 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
300 ml Mléko polotučné
5 g Máslo čerstvé
60 g Pistácie
10 g Pomerančová kůra
50 g Rýže Basmati
1 ks Vaječný žloutek slepičí
20 ml Voda z pomerančových květů

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 663kJ
10% Sacharidy 37 g
30% Tuky 23 g
0% Sodík 8 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rýžový dezert s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, vanilkový cukr, strouhanou pomerančovou kůru a velmi zvolna vaříme asi 25 minut. Žloutek rozkvedláme s vodou z pomerančových květů, přilijeme k rýži a ještě krátce povaříme. Hrnec odstavíme, do rýže vmícháme máslo, pistácie, rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept