Jednoduchý recept

Müsli s medem bez mléka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55648
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Banány
45 g Dýňová semínka
45 g Křížaly (sušená jablka)
85 g Mandle plátky
55 g Meruňky
4 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Oříšky piniové
55 g Pistácie
1 ks Pomeranče
85 g Rozinky tmavé
30 g Rýže pufovaná
250 ml Sójový jogurt bílý
170 g Vločky ovesné

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 046kJ
23% Sacharidy 82 g
52% Tuky 39 g
1% Sodík 16 mg
38% Bílkoviny 21 g

Müsli s medem bez mléka postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.

2

Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.

3

Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.

4

Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například pomerančem, banánem. Servírujeme se sójovým jogurtem.

Poznámka

Sezónní ovoce můžeme různě kombinovat a volit podle chuti. Pro alergiky na kravské mléko používáme sójový jogurt, nebo sójové či rýžové nebo kokosové mléko. Výborná jsou také mléka z mandlí nebo lískových ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept