Pečené papriky s ančovičkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky s ančovičkovým krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55653 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Ančovička - filety |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Paprika červená |
200 g | Paprika žlutá |
1 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 582,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 311,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Paprika červená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky s ančovičkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Červenou i žlutou papriku vložíme vcelku do vyhřáté trouby a necháme 10 minut péct. Poté je vyjmeme, na 2 minuty vložíme do mikroténového sáčku, aby se trochu zapařily, budou se potom lépe loupat. Papriky rozčtvrtíme, oloupeme, odkrojíme jádřince a dáme do lednice vychladit. |
2 | V malé pánvičce rozehřejeme olej, z ančovičkových filetů odstraníme páteř, maso vložíme do pánvičky, opepříme a velmi zvolna restujeme, až se filety úplně v oleji rozpustí. |
3 | Žluté a červené kousky paprik střídavě upravíme na talířky a pokapeme ančovičkovým krémem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.