Recept

Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55654
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 ks Cibule
1,5 kávová lžička Hořčice bezlepková
1 polévková lžíce Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
400 g Vepřové kotlety
Ochucené brambory
500 g Brambory
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,047 kcal
Kilojoule 4 380kJ
13% Sacharidy 46 g
89% Tuky 67 g
104% Sodík 2 g
117% Bílkoviny 66 g
Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
  • Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
  • 1
  • Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
  • 2
  • Vložit obrázek

Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Zapečené maso i brambory v jednom pekáčku je vždy fajn jídlo. Nedala jsem do brambor papriku, moc se mi tam nehodí a místo petrželky jsem dala až na hotové jídlo jarní cibulku. Celkem 2,5 kávové lžičky soli na jednu porci je opravdu moc, dala jsem dle potřeby. Smetany se může dát i malinko méně, ono tohle jídlo se dá přizpůsobit vlastní chuti. Pekla jsem při nižší teplotě než uvádí recept a pak podávala se zelným salátem s křenem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept