Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55654 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Hořčice bezlepková |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
4 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 g | Vepřové kotlety |
Ochucené brambory | |
---|---|
500 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 283,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Brambory, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice bezlepková , Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Zapečené maso i brambory v jednom pekáčku je vždy fajn jídlo. Nedala jsem do brambor papriku, moc se mi tam nehodí a místo petrželky jsem dala až na hotové jídlo jarní cibulku. Celkem 2,5 kávové lžičky soli na jednu porci je opravdu moc, dala jsem dle potřeby. Smetany se může dát i malinko méně, ono tohle jídlo se dá přizpůsobit vlastní chuti. Pekla jsem při nižší teplotě než uvádí recept a pak podávala se zelným salátem s křenem.