Snídaňové loupáčky pro alergiky bez mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Snídaňové loupáčky pro alergiky bez mléka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55656 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
150 ml | Mléko sójové |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
85 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 20,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Snídaňové loupáčky pro alergiky bez mléka postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme. |
2 | 15 g pokrájeného změklého sádla rozpustíme v kastrolu. Přilijeme sójové mléko, jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto. |
3 | Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o tloušťce asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého sádla, horní část těsta přehneme dolů přes střed, spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrt kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou sádla. Poté opakujeme do třetice. |
4 | Nakonec těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě. |
5 | Následně těsto vybalíme z fólie, rozválíme na vále a opakujeme dvakrát stejný postup vyválení, složení a otočení, ale už žádné sádlo nepřidáváme. Nakonec z těsta vyválíme 5 cm silný čtvercový plát, který rozdělíme na čtyři stejné čtverce. Ty překrojíme na poloviny, aby vznikly trojúhelníky. |
6 | Připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem. Předehřejeme troubu na 220 ºC. |
7 | V misce rozšleháme zbylé vejce s krupicovým cukrem a polovinou množství ušlehaného vejce potřeme trojúhelníky z těsta. |
8 | Trojúhelníky srolujeme, začneme delší stranou. Ohneme do půlměsíčku do tvaru rohlíčků a vložíme na pečicí papír, lehce potřeme olejem a uložíme na teplé místo, kde necháme rohlíčky 45 minut kynout na teplém místě. |
9 | Vykynuté loupáčky potřeme zbytkem vaječné polevy a vložíme do trouby. Necháme 15 minut péct. Podáváme teplé. |
Poznámka
Používáme buď sójové, rýžové nebo ovesné mléko místo klasického mléka kravského. Můžeme také místo mléka použít jenom vodu. Máslo, které také obsahuje mléčný tuk nahrazujeme živočišným tukem, tedy sádlem.