Recept

Snídaňové loupáčky pro alergiky bez mléka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55656
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
150 ml Mléko sójové
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
85 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 086kJ
6% Sacharidy 23 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 62 mg
9% Bílkoviny 5 g

Snídaňové loupáčky pro alergiky bez mléka postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.

2

15 g pokrájeného změklého sádla rozpustíme v kastrolu. Přilijeme sójové mléko, jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.

3

Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o tloušťce asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého sádla, horní část těsta přehneme dolů přes střed, spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrt kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou sádla. Poté opakujeme do třetice.

4

Nakonec těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.

5

Následně těsto vybalíme z fólie, rozválíme na vále a opakujeme dvakrát stejný postup vyválení, složení a otočení, ale už žádné sádlo nepřidáváme. Nakonec z těsta vyválíme 5 cm silný čtvercový plát, který rozdělíme na čtyři stejné čtverce. Ty překrojíme na poloviny, aby vznikly trojúhelníky.

6

Připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem. Předehřejeme troubu na 220 ºC.

7

V misce rozšleháme zbylé vejce s krupicovým cukrem a polovinou množství ušlehaného vejce potřeme trojúhelníky z těsta.

8

Trojúhelníky srolujeme, začneme delší stranou. Ohneme do půlměsíčku do tvaru rohlíčků a vložíme na pečicí papír, lehce potřeme olejem a uložíme na teplé místo, kde necháme rohlíčky 45 minut kynout na teplém místě.

9

Vykynuté loupáčky potřeme zbytkem vaječné polevy a vložíme do trouby. Necháme 15 minut péct. Podáváme teplé.

Poznámka

Používáme buď sójové, rýžové nebo ovesné mléko místo klasického mléka kravského. Můžeme také místo mléka použít jenom vodu. Máslo, které také obsahuje mléčný tuk nahrazujeme živočišným tukem, tedy sádlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept