Recept

Těstovinové závitky na sýrovém sabayonu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55657

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
250 g Hříbky čerstvé
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr kozí
1 polévková lžíce Sůl
5 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
200 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
24% Sacharidy 86 g
31% Tuky 23 g
46% Sodík 930 mg
50% Bílkoviny 28 g

Těstovinové závitky na sýrovém sabayonu postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto z hladké mouky, 1/8 l vody, dvou vajec, 2 polévkových lžic olivového oleje a čajové lžičky soli. Pokud těsto není dost vláčné, přidáme kapku vody, nesmí se lepit. Důkladně propracujeme, pomoučíme, přehodíme utěrkou a dáme odpočívat na chladnější místo asi 20 minut.

2

Očistíme hříbky, nakrájíme je na drobné kousky, stejně jako slaninu a cibuli. Opláchneme petržel, otřepeme a nať nasekáme nadrobno.

3

Rozpálíme na pánvi asi 2 lžíce olivového oleje a podusíme nejprve slaninu s cibulí, později přidáme hřiby. Po 3 - 4 minutách vložíme petrželovou nať a odstavíme z plotýnky.

4

Připravíme tmavou omáčku z redukovaného telecího vývaru, který zahustíme kukuřičným škrobem. Vaříme omáčku dokud nezhoustne, případně dochutíme a dáme stranou na teplé místo.

5

Připravíme vodní lázeň na sýrový sabayon, v ní vyšleháme 2 žloutky a jedno vejce do pěny. Pomalu přidáváme víno a čerstvý kozí sýr, stále mícháme sabayon (několik minut), dokud nevznikne krém. Podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme na teplé místo.

6

Připravené těsto rozdělíme na dva díly, poprášíme vál polohrubou moukou a vyválíme těsto na sílu 2 mm. Vykrájíme nožem obdélníky, které dáme vařit do vroucí osolené vody a vyndáme je až poté, co začnou plavat na povrchu. Hotové těstoviny vyjmeme na kuchyňský papír, na povrchu osušíme. Pláty potřeme olivovým olejem a dáme na ně houbovou směs.

7

Pláty posléze srolujeme a pokrájíme na spirály o šířce asi 4 cm, jejich vršek ponoříme do strouhanky a dáme je na olejem potřený plech. Pečeme pod grilem asi 4 minuty.

8

Hotové spirály podáváme s tmavou omáčkou a sýrovým sabayonem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těstovinové spirály můžeme připravit z hotových lasagní, musíme je však zavinovat od kratší strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept