Těstovinové závitky na sýrovém sabayonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové závitky na sýrovém sabayonu
Těstovinové závitky na sýrovém sabayonu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 55657 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr kozí |
5 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 328,4mg |
Draslík | 623,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hříbky čerstvé, Strouhanka, Sůl, Sýr kozí, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové závitky na sýrovém sabayonu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto z hladké mouky, 1/8 l vody, dvou vajec, 2 polévkových lžic olivového oleje a čajové lžičky soli. Pokud těsto není dost vláčné, přidáme kapku vody, nesmí se lepit. Důkladně propracujeme, pomoučíme, přehodíme utěrkou a dáme odpočívat na chladnější místo asi 20 minut. |
2 | Očistíme hříbky, nakrájíme je na drobné kousky, stejně jako slaninu a cibuli. Opláchneme petržel, otřepeme a nať nasekáme nadrobno. |
3 | Rozpálíme na pánvi asi 2 lžíce olivového oleje a podusíme nejprve slaninu s cibulí, později přidáme hřiby. Po 3 - 4 minutách vložíme petrželovou nať a odstavíme z plotýnky. |
4 | Připravíme tmavou omáčku z redukovaného telecího vývaru, který zahustíme kukuřičným škrobem. Vaříme omáčku dokud nezhoustne, případně dochutíme a dáme stranou na teplé místo. |
5 | Připravíme vodní lázeň na sýrový sabayon, v ní vyšleháme 2 žloutky a jedno vejce do pěny. Pomalu přidáváme víno a čerstvý kozí sýr, stále mícháme sabayon (několik minut), dokud nevznikne krém. Podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme na teplé místo. |
6 | Připravené těsto rozdělíme na dva díly, poprášíme vál polohrubou moukou a vyválíme těsto na sílu 2 mm. Vykrájíme nožem obdélníky, které dáme vařit do vroucí osolené vody a vyndáme je až poté, co začnou plavat na povrchu. Hotové těstoviny vyjmeme na kuchyňský papír, na povrchu osušíme. Pláty potřeme olivovým olejem a dáme na ně houbovou směs. |
7 | Pláty posléze srolujeme a pokrájíme na spirály o šířce asi 4 cm, jejich vršek ponoříme do strouhanky a dáme je na olejem potřený plech. Pečeme pod grilem asi 4 minuty. |
8 | Hotové spirály podáváme s tmavou omáčkou a sýrovým sabayonem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Těstovinové spirály můžeme připravit z hotových lasagní, musíme je však zavinovat od kratší strany.