Recept

Snídaňové loupáčky pro alergiky bez vajec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55659
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Na těsto
2 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
85 g Máslo čerstvé
155 ml Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
0,5 kávová lžička Sůl
Na glazuru
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
7% Sacharidy 24 g
19% Tuky 15 g
2% Sodík 49 mg
8% Bílkoviny 4 g

Snídaňové loupáčky pro alergiky bez vajec postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. Pro promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.

2

15 g pokrájeného změklého máslo rozpustíme v kastrolu. Přilijeme mléko, jakmile je teplé, přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.

3

Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o tloušťce asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého másla, horní část těsta přehneme dolů přes střed, spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrtinu kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou másla. Opakujeme ještě do třetice.

4

Potom těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.

5

Následně těsto vybalíme z fólie, rozválíme na vále a opakujeme dvakrát stejný postup vyválení, složení a otočení, ale už žádné máslo nepřidáváme. Nakonec z těsta vyválíme 5 cm silný čtvercový plát, který rozdělíme na čtyři stejné čtverce. Ty překrojíme úhlopříčně na poloviny, aby vznikly trojúhelníky.

6

Připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem. Papír potřeme olejem, předehřejeme troubu na 220 ºC.

7

V misce rozšleháme zbylé tři lžíce smetany s krupicovým cukrem, polovinou množství ušlehaného vejce potřeme trojúhelníky z těsta.

8

Trojúhelníky srolujeme, začneme delší stranou. Ohneme do půlměsíčku do tvaru rohlíčků a vložíme na pečicí papír, lehce potřeme olejem a uložíme na teplé místo, kde necháme rohlíčky 45 minut kynout na teplém místě.

9

Vykynuté loupáčky potřeme zbytkem vaječné polevy a vložíme do trouby. Necháme 15 minut péct. Podáváme teplé.

Poznámka

V glazuře nahradíme vejce smetanou, do těsta přidáváme místo vajec podle potřeby o trochu více mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept