Bezlepkový bramborový guláš se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový bramborový guláš se smetanou
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 28 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55663 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 g | Salám měkký bezlepkový |
1 kávová lžička | Sůl |
8 dl | Voda pitná |
Jíška | |
---|---|
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková Jizerka |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Chilli koření mleté, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salám měkký bezlepkový, Mouka bezlepková Jizerka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový bramborový guláš se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Bezlepkový salám pokrájíme na stejně velké kostičky jako brambory. Brambory se salámem dáme do hrnce, přidáme bobkový list, drcený kmín, sůl, vodu a pomalu vaříme přibližně 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na oleji ji zpěníme a hned ji přidáme k bramborům. |
2 | V teflonové pánvi si připravíme jíšku: Nasucho opražíme dorůžova 1 lžíci bezlepkové mouky Jizerka. Pánev odstavíme z plotny a k mouce za stálého míchání ještě přidáme sladkou papriku a chilli koření. (Nesmí se nám nic připálit). |
3 | Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem, přimícháme světlou jíšku a vaříme minimálně 5-8 minut. Guláš podáváme teplý. |