Husí játra s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra s vejci
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55668 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Játra husí |
15 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
20 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 508,8mg |
Draslík | 242,7mg |
Vláknina | 765,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra s vejci postup přípravy receptu:
1 | Husí játra nakrájíme na plátky, vejce rozkvedláme se smetanou, pažitku posekáme na jemno. Malý pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme plátky husích jater, zlehka osolíme, hodně opepříme, zalijeme vejci se smetanou. Vložíme do velkého pekáče s vroucí vodou, dáme do vyhřáté trouby a ve vodní lázni pečeme 10 minut. |
2 | Hotový pokrm rozdělíme na talířky a posypeme pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.