Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s vepřovými filety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55677

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
60 g Máslo čerstvé
80 ml Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Parmezán
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
3% Sacharidy 11 g
77% Tuky 58 g
24% Sodík 486 mg
56% Bílkoviny 31 g

Bramborový nákyp s vepřovými filety postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na stejně silné plátky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno naskládáme připravené bramborové plátky.

2

Povrch brambor posypeme špetkou soli, pepřem, nasekanou petrželovou natí, česnekem, na tenké proužky nakrájenou cibuli.

3

Smetanu smícháme s rozkvedlanými vejci, půlkou přelijeme brambory a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25 minut.

4

Očistíme cuketu, pokrájíme na tenké kolečka, naskládáme na brambory. Ochutíme solí, pepřem, přelijeme zbylou smetanou s vejci a vrátíme opět na 10 minut do trouby.

5

Vepřové maso nakrájíme na 6 stejných plátků, osolíme, opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Vytáhneme pečicí formu z trouby, opečené masové filety naskládáme na povrch cuket, posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme ještě 10 - 15 minut.

6

Po vytažení z trouby necháme 10 minut jídlo odpočinout. Rozdělíme na 6 porcí, které pokládáme na jednotlivé talíře.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept