Husa Perigourdine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa Perigourdine
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Brandy |
2 ks | Cibule |
1200 g | Husa domácí |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Solamyl |
3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová krkovička |
350 ml | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 214,0mg |
Draslík | 459,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 107,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Husa Perigourdine postup přípravy receptu:
1 | Středně velkou husu omyjeme, osušíme a zbavíme poslední části křídel. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, na másle je osolené s nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou orestujeme. Krkovičku s husími játry a žaludkem umeleme, přidáme vejce, žampiony, sekanou petrželku, mouku, vše osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Směsí pak naplníme husu, otvor zašijeme, husu osolíme, vložíme na pekáč v troubě s rozehřátým sádlem a 150 ml vody. |
2 | Pekáč přikryjeme a husu nejprve po obou stranách asi 1,5 hodiny dusíme, pak ji nezakrytou zvolna pečeme, neprve prsíčky dolů. Během pečení husu mělce propichujeme v tučných částech, aby se sádlo snadněji vypékalo. Když je husa na hřbetě červená, obrátíme ji, dopečeme na prudkém ohni. |
3 | Z upečené husy slijeme sádlo, oflambujeme ji koňakem a přendáme do jiné nádoby. Šťávu zalijeme 200 ml vody, ve které jsme rozmíchali lžičku Solamylu, povaříme do mírného zhoustnutí a procedíme ji. |
4 | Husu i nádivku rozdělíme na talíře, porce servírujeme přelité šťávou a sádlem z pečeně. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K takto upravené huse podáváme bramborový knedlík nebo opečené brambory a zelný salát