Husa po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa po anglicku
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1000 g | Husa domácí |
800 g | Jablka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 polévková lžíce | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 157,6mg |
Draslík | 990,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 175,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Husa domácí, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Husu střední velikosti omyjeme, osušíme, zbavíme poslední části křídel a zevnitř i zvenku ji dobře osolíme. Z opraných malých jablek odstraníme vypíchnutím jádřince a opepříme je. Jablky naplníme husu, otvor zašijeme, husu vložíme do trouby na pekáč s rozehřátým sádlem a 150 ml vody. |
2 | Husu nejprve přikrytou pozvolna dusíme, po hodině a půl ji necháme po obou stranách do měkka upéci. Během pečení mělce propichujeme tučné části, aby se sádlo lépe vypékalo. |
3 | Upečenou husu přeložíme do jiné nádoby, polovinu sádla slijeme. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zalijeme 200 ml vody se lžičkou Solamylu, provaříme, podle chuti přisolíme. |
4 | Husu nasekáme na porce, rozdělíme na talíře a obložíme pečenými jablky. |
5 | Porce podáváme s vařenými bramborami a přelité šťávou. |