Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55684 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1200 g | Husa domácí |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
3 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
1500 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 204,6mg |
Draslík | 375,7mg |
Vláknina | 602,9mg |
Vitamín A | 74,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husa domácí, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme. |
2 | Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar. |
3 | Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit. |
4 | Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započten čas, potřebný k odležení a vychlazení rolády.