Recept

Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55684
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1200 g Husa domácí
2 kávová lžička Kmín drcený
150 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
1500 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 557kJ
3% Sacharidy 11 g
97% Tuky 73 g
15% Sodík 300 mg
64% Bílkoviny 36 g

Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.

2

Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.

3

Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.

4

Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započten čas, potřebný k odležení a vychlazení rolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept