Recept

Nákyp ze širokých nudlí a lososa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55686
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Filety z lososa atlantického
100 g Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
500 g Nudle široké
60 ml Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Špenát mražený
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 678kJ
24% Sacharidy 86 g
52% Tuky 39 g
29% Sodík 577 mg
77% Bílkoviny 44 g

Nákyp ze širokých nudlí a lososa postup přípravy receptu:

1

Široké nudle vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme v sítku okapat.

2

Filety lososa nakrájíme na stejné porce, které naložíme do prolisovaného česneku, sojové omáčky, osolíme a posypeme pepřem. Necháme 60 minut naložené.

3

Do studeného mléka v kastrůlku přisypeme mouku a stálým mícháním uvaříme hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku, vložíme 20 g másla, dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a dobře promícháme.

4

V pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájený špenát, chvilku dusíme, ochutíme solí, pepřem, rozklepneme vejce a stáhneme ze sporáku.

5

Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, na dno položíme okapané nudle, přelijeme trochou omáčky, poté špenát, opět přelijeme omáčkou. Nakonec poklademe plátky lososa, zalijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 35 minut.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept