Rybí polévka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s pivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55690 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Brambory |
80 g | Losos - filety |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
6 g | Sůl |
100 g | Treska aljašská |
4 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
350 ml | Vývar zeleninový |
40 g | Zakysaná smetana |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 438,0mg |
Draslík | 848,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Losos - filety, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, rybí filety pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory, kořenovou zeleninu a osmahneme. Zalijeme vývarem, pivem, přidáme tymián, bobkový list a povaříme 15 minut. Nyní přidáme kostky ryby a vaříme dalších 5 minut. Polévku odstavíme, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme zakysanou smetanu, rozkvedlané žloutky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.