Jednoduchý recept

Tagliatelle s čerstvými fíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55691
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
250 g Fíky čerstvé
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 g Sýr Parmezán
350 g Tagliatelle
100 g Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno Marsala
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 178kJ
23% Sacharidy 81 g
37% Tuky 28 g
111% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Tagliatelle s čerstvými fíky postup přípravy receptu:

1

Zhruba 200 g Parmezánu nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Nasekáme bazalku. Čerstvé fíky pokrájíme na kousky, zalijeme Marsalou a necháme odpočívat asi 30 minut.

2

Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, ponecháme si několik lžic vody z vaření těstovin, těstoviny necháme vykapat.

3

Rozšleháme žloutky, přidáme fíky, sůl, pepř, vše smícháme s těstovinami, přidáme nakrájený Parmezán, bazalku, vodu z těstovin a znova zamícháme. Podáváme na nahřátých talířích, posypané Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept