Recept

Husí cassoulet po bretaňsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55693

Ingredience

3 ks Cibule
500 g Fazole
1500 g Husa domácí
250 g Klobása uzená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Strouhanka
150 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
12 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 406kJ
11% Sacharidy 38 g
77% Tuky 58 g
24% Sodík 483 mg
60% Bílkoviny 34 g

Husí cassoulet po bretaňsku postup přípravy receptu:

1

Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.

2

Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.

3

Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.

4

Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.

5

Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.

6

Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.

Poznámka

Servírujeme teplé.. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení fazolí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept