Husí cassoulet po bretaňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí cassoulet po bretaňsku
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55693 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
500 g | Fazole |
1500 g | Husa domácí |
250 g | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
100 g | Strouhanka |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 112,1mg |
Draslík | 452,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 74,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husa domácí, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása uzená, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí cassoulet po bretaňsku postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem. |
2 | Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle. |
3 | Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku. |
4 | Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme. |
5 | Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct. |
6 | Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli. |
Poznámka
Servírujeme teplé.. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení fazolí.