Recept

Nákyp s omeletou, masem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55695
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na omeletu
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
2 ks Paprika zelená
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 800kJ
8% Sacharidy 30 g
95% Tuky 71 g
31% Sodík 621 mg
66% Bílkoviny 37 g

Nákyp s omeletou, masem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Vejce ušleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku solí a pepře. Připravené těsto na omeletu necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nabobtnala.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme 60 g másla, osmahneme ne tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, za stálého míchání chvilku smažíme a přelijeme smetanou. Povaříme 2 - 3 minuty a stáhneme ze sporáku. Dochutíme solí, pepřem.

3

Připravené těsto promícháme, v pánvi na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách 6 omelet. Každou omeletu potřeme ještě teplým mletým masem, zavineme do rolády. Překrojíme na tři díly a naskládáme svisle do (zbylým máslem) vymazané pečicí formy.

4

Smetanu, vejce, sůl, pepř, drobně nasekanou pažitku důkladně prošleháme a zalijeme omelety v pečicí formě. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka nakrájené papriky. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme přibližně 30 minut.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept