Rybí nákype se sýrem Feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákype se sýrem Feta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55697 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Créme fraiche |
50 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
150 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 653,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okouník mořský, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákype se sýrem Feta postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Důkladně omyté a osušené filety okouna rozkrájíme na stejné porce. Posypeme solí, pepřem, naskládáme je na pórek. Potom dáme na tenké plátky pokrájená rajčata, na ně poklademe na plátky nakrájený sýr Feta. |
2 | Crème fraiche vyšleháme na hladkou omáčku a přelijeme jí suroviny v pekáči. Na povrch ještě naskládáme zbylý sýr Feta a olivy. Vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200 stupňové teplotě přibližně 35 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.