Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 290 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55701
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1000 g Husa domácí
100 ml Koňak
300 g Majonéza
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
2 polévková lžíce Sůl
400 g Vepřové koleno
500 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 361kJ
3% Sacharidy 9 g
228% Tuky 171 g
31% Sodík 619 mg
43% Bílkoviny 24 g

Studená husa v rosolu postup přípravy receptu:

1

Očištěnou husu zbavíme křídel a vykostíme ji. Křídla spolu s kostmi vaříme cca 2 hodiny v osolené vodě na vývar.

2

Husu rozčtvrtíme, vepřová kolena nasekáme na kusy a obojí narovnáme střídavě do velkého kastrolu. Přidáme oloupanou mrkev, cibuli, česnek, bobkový list a kuličky pepře v plátěném sáčku. Zalijeme koňakem a vínem, dolijeme připraveným vývarem z kostí, osolíme, přiklopíme pokličkou.

3

Z hladké mouky a dvou lžic vody připravíme lepkavé těsto, kterým pokličku kolem dokola přilepíme. Necháme jen asi 1 cm velký otvor pro únik páry.

4

Pozvolna zahříváme na 99°C, poté necháme „táhnout“ přibližně 3 hodiny.

5

Kastrol s husou necháme v místnosti cca 8 - 10 hodin, následně ho dáme na 12 hodin chladit do ledničky.

6

Po sejmutí pokličky sebereme lžicí sádlo. Husu vyjmeme a nakrájíme na plátky, z čistého rosolu vytvoříme úhledné kousky.

7

Na mísu klademe plátky husy, obkládáme kousky rosolu a salátovými listy.

8

Podáváme s majonézou posypané petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept