Jednoduchý recept

Medový koláč s hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 55702

Ingredience

5 g Anýz mletý
70 g Cukr krystal
100 g Cukr moučkový
250 g Hrušky
150 g Med včelí
200 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná celozrnná
8 g Soda jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 163kJ
18% Sacharidy 64 g
2% Tuky 1 g
14% Sodík 275 mg
8% Bílkoviny 5 g

Medový koláč s hruškami postup přípravy receptu:

1

Do suché pánve nasypeme krystalový cukr a necháme rozpustit, jakmile začne hnědnout, odstavíme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme do pánve a obalíme v karamelu.

2

Do mísy nasypeme mouku, cukr, přilijeme mléko, med, přidáme jedlou sodu, mletý anýz a vypracujeme těsto. Do formy na dno položíme hrušky, na ně nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.

3

Koláč podáváme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept