Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55705

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Muškátový oříšek
1,5 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
300 g Rukola
50 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 908kJ
23% Sacharidy 83 g
32% Tuky 24 g
68% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Ravioli s rukolou postup přípravy receptu:

1

Vypracujeme hladké těsto z hladké mouky, vejce, 0,5 polévkové lžíce oleje a lžičky soli. Těsto nesmí lepit, můžeme přidat mouku nebo vodu, vytvoříme z něj kouli, zakryjeme a necháme odpočívat.

2

Nastrouháme sýr Pecorino. Škrabkou na brambory vytvoříme ozdobné hoblinky z Parmezánu. Nakrájíme umyté lístky rukoly (200 g). Oloupeme a nasekáme cibuli, vhodíme na rozpálenou pánev se zbytkem oleje a necháme zesklovatět. Přidáme rukolu a dusíme asi pět minut, necháme vypařit většinu tekutiny. Po vychladnutí vmícháme Ricottu a Pecorino, vše okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Těsto vyválíme na nudlovém strojku nebo pomoučené pracovní ploše. Na polovinu těsta poklademe 1 - 2 lžičky směsi (přibližně na 3 cm od sebe). Zbývajícím těstem překryjeme, kolem náplní přitiskneme a radýlkem vykrojíme jednotlivé taštičky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty.

4

V hrnečku zatím rozpustíme máslo. Naběračkou s otvory vyndáme taštičky na talíř, necháme okapat a hned dáme na předehřáté talíře. Pokapeme máslem, ozdobíme zbylou rukolou a hoblinkami Parmezánu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Do rozpuštěného másla můžeme nasekat lístky šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept