Jednoduchý recept

Casarecce s čekankou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55713
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Anglická slanina
250 g Čekanka
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
400 g Těstoviny Casarecce
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 094kJ
22% Sacharidy 80 g
48% Tuky 36 g
67% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Casarecce s čekankou postup přípravy receptu:

1

Odstraníme vnější listy čekanky, zbytek opláchneme a nakrájíme na proužky. Oloupeme cibuli, nasekáme na malé kousky. Slaninu krájíme na menší kostky.

2

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, opečeme na něm slaninu, přidáme podusit cibuli a nakonec čekanku. Vše dusíme za stálého míchání asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme.

4

Slijeme těstoviny přes síto, necháme okapat a dáme na mísu. Přimícháme čekankovou směs a poté předem rozšlehané žloutky. Vše důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a hned podáváme na vyhřátých talířích.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept