Kapr na maďarský způsob pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na maďarský způsob pro celiaky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55716 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 kávová lžička | Grilovací koření bezlepkové |
2 kávová lžička | Hořčice bezlepková |
80 g | Kapie |
600 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
90 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Salám měkký bezlepkový |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 223,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kapr obecný, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice bezlepková , Kapie, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Salám měkký bezlepkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření bezlepkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na maďarský způsob pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Odkrojíme mu hlavu, ploutve s ocasem a kapra naporcujeme. Oloupeme a omyjeme mrkev a brambory. Červenou papriku (kapii) rozkrojíme a podélně nakrájíme na proužky. Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. Bezlepkový měkký salám též nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly porce kapra protkneme salámem, mrkví a paprikou. Kapra osolíme, posypeme bezlepkovým dochucovacím kořením a posypeme drceným kmínem z každé strany. |
2 | Pekáč vytřeme olejem, vyložíme ho brambory, které jsme pokrájeli na plátky. Na brambory položíme porce kapra kůží navrch. |
3 | V misce si rozmícháme smetanu, bezlepkovou hořčici a rozpuštěným máslem |
4 | Směsí zalijeme kapra a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatohněda při 190°C-200°C přibližně 35-40 minut. Po dobu pečení poléváme vzniklou šťávou. |