Recept

Zapékaný květák s pšeničným zrním.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55719

Ingredience

5 g Bobkový list
20 g Celer - nať
500 g Květák
3 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Petržel - nať
250 g Pšenice - obilky
200 g Sýr Parmezán
300 g Šunka parmská
120 g Máslo jihočeské
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
12% Sacharidy 43 g
40% Tuky 30 g
53% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Zapékaný květák s pšeničným zrním. postup přípravy receptu:

1

Nezralá pšeniční zrna namočíme na celou noc do vody. Potom je scedíme a ve vývaru povaříme 30-35 minut. Drobně nasekanou petrželovou a celerovou nať vmícháme do zrn. Dochutíme špetkou soli, pepřem a dobře promícháme.

2

Růžičky květáku dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Spaříme je 3 dl horkou vodou, špetku soli, pepře, po 10 minutách květák scedíme. Zbylou vodu z květáku uchováme k dalšímu použití.

3

Pekáč vymažeme 60 g másla, vsypeme zrna, potom na malé kousky nakrájenou šunku, nakonec dáme růžičky květáku. Rozpustíme v pánvičce zbylé máslo. Ve vodě z květáku rozšleháme mouku, vlijeme do másla, přilijeme mléko, vývar, přidáme bobkový list, zbylou sůl s pepře a stálým mícháním uvaříme hustou omáčku. Přelijeme ni suroviny v pekáči, povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

4

Vložíme do předehřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25-30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept