Zapékaný pstruh se sýrem Gouda a s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný pstruh se sýrem Gouda a s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Gouda |
100 g | Jablka |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 753,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín celý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný pstruh se sýrem Gouda a s jablky postup přípravy receptu:
1 | Pstruha vykucháme, očistíme a omyjeme. Potřeme olivovým olejem, celého posypeme kmínem, pepřem, solí a necháme ho chvílku odležet. Mezitím do mísy nastrouháme nahrubo sýr. Omyjeme a rozkrájíme jablka, vykrojíme jadřince, jablka oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. |
2 | Pstruha vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem. Rybu posypeme sýrem a celou obložíme jablky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova přibližně 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.