Recept

Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 55724
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Avokádo
12 ks Chřest zelený
2 ks Cibule červená
8 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Cuketa
8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
15 g Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
400 g Tagliatelle
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 509kJ
25% Sacharidy 91 g
27% Tuky 20 g
84% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.

2

Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.

3

Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.

4

Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept